10 dôvodov, prečo si svadobné šaty a oblek požičať

Šaty a obleky si často požičavajú ľudia, ktorých v blízkej dobe čaká iba jedna spoločenská udalosť, ako napríklad maturantov stužková a nevesty svadba. Možno vás však prekvapí, že práve klientov, ktorí sa zúčastňujú viacerých spoločenských udalostí v roku, k nám do salónu chodí ešte oveľa viac.

 

 

 

 

 

Prečo si šaty alebo oblek požičať zo salónu, ak spoločenské udalosti navštívujete iba zriedkavo

1. Jednorázové zapožičanie šiat alebo obleku sa finančne oplatí

Jednorázové požičanie svadobných aj spoločenských šiat zo salónu je rozhodne lacnejšia alternatívna, v porovnaní s kúpou toho istého modelu od výrobcu. Môžete ušetriť aj niekoľko stoviek eur. Rovnaké pravidlo platí aj pre pánske obleky. 
Navyše, šaty overených značiek sú konečnému zákazníkovi často nedostupné. Je bežné, že zahraniční výrobcovia šiat uprednostňujú predaj šiat distributérom, akými sú práve svadobné salóny.

2. Nemusíte byť odborníkom na módu. V salóne vám poradia

Svadobné salóny rozumejú materiálom, kvalitnému vyhotoveniu, spoločenskej etikete a pozorne sledujú aktuálne módne trendy. Sú prvými, ktorí objednávajú najnovšie modely šiat a oblekov. Zaoberajú sa strihom šiat a oblekov, a preto vedia, ktorý najviac pristane každému typu postavy. Rovnako vedia ochotne pomôcť aj so zladením doplnkov a topánok. Preto sú salóny rovnako určené pre milovníkov módy, ako aj pre tých, čo potrebujú s výberom poradiť.

3. Šaty a obleky vám upravia presne na mieru

Naša postava sa časom mení. Aj štíhly mladý muž vyrastie z maturitného obleku, hoci len do výšky. Na obleku, ako aj na šatách je po určitej dobe vidno,  že už nie sú v súlade so súčasnými trendmi. Práve vďaka neustálej obmene tovaru v salónoch môžete mať vždy aktuálne šaty alebo oblek, ktoré vám pekne sadnú. A pokiaľ nesadnú dokonalo, v našom salóne nájdete aj šikovné krajčírky, ktoré vedia robiť s ihlou zázraky a miernou úpravou doladiť strih presne na vašu postavu, aj v prípade tehotenstva.

4. Vyhnete sa sklamaniu z internetových obchodov aj bazárov

Mnoho žien už zistilo, že kvalitné šaty nie je jednoduché odhadnúť na základe fotky. Kúpa šiat cez internet so sebou prinášajú nechcené riziká. Šaty môžu na fotke vyzerať neodolateľne, v skutočnosti však môžu byť vyrobené z nekvalitného a krčivého materiálu, ktorý cez fotku nerozoznáte. Veľkosťou a strihom môžu sedieť modelke, ale akýkoľvek prirodzený rozdiel v postave spôsobí, že šaty nesadnú tak, ako by ste si predstavovali.

Veľmi podobné pravidlo sa týka aj šiat kupovaných alebo predávaných cez bazár. Hoci predávate kvalitné šaty, dôvera vo váš inzerát je nízka, keďže fotky šiat sú často nafotené iba použitím fotoaparátu v mobile. A tak môžete cenu len neustále znižovať. Svadobné salóny vám takéto šaty tiež žiaľ nevykúpia, nakoľko garanciu kvality získajú len od licencovaného distributéra.

5. Ušetríte množstvo času vďaka veľkému výberu pre celú rodinu

V salóne nájdete obrovské množstvo originálnych šiat a spoločenského oblečenia pre každého člena rodiny. Pokiaľ máte na výber z toľkých možností a zároveň vás obslúži ochotný personál, je jednoduché nájsť šaty či oblek v správnej veľkosti, presne podľa vašich predstáv. V salóne strávite čas príjemne, a zvyšný čas ušetríte v porovnaní s návštevou viacerých, úzko špecializovaných obchodov.
 

Prečo si šaty alebo oblek požičiavať, ak sa udalostí účastníte pravidelne

1. Vždy budete jedinečná a váš partner originálny

Túžba po pocite jedinečnosti sa netýka iba žien. Originálni môžu byť aj muži, ktorí radi prispôsobujú výber obleku a doplnkov šatám svojich partneriek. Je luxusné môcť si dopriať vždy iné šaty alebo oblek. A práve vďaka salónom ste o veľký krok bližšie. Nehovoríme len o finančnom hľadisku, ale tiež o možnosti jednoduchého výberu viacerých modelov počas jedného skúšania. Na rôznych spoločenských udalostiach s rovnakými hosťami tak určite vždy zažiarite.

2. Dodržíte spoločenskú etiketu bez ohľadu na typ udalosti

Nie vždy je výber iného modelu šiat spojený iba s pocitom jedinečnosti. Často je príčinou odlišná etiketa. Pánske obleky a doplnky sa líšia v závislosti na tom, či je muž ženích, partner na plese alebo študent na štátniciach. Plesové šaty sa nehodia na vianočný firemný večierok a šaty na večierok zvyčajne nie sú vhodné pre družičku. V salóne vám poradíme so správnou dĺžkou a strihom šiat na rôzne udalosti. 

3. Získate vernostné programy a zľavy

Niektoré salóny ponúkajú verným klientom zaujímavé zľavy. Tak napríklad v našom Svadobnom salóne Michaela si môže nevesta požičiať “popolnočné šaty” za polovičnú cenu a doplnky, ako napríklad závoj a kožuštek jej požičiame zadarmo.

4. Zapamätáme si vás...

Mená verných zákazníkov si v salóne veľmi rýchlo zapamätáme. Dlho si pamätáme aj ich konfekčnú veľkosť, ich vkus, aj udalosti, ktorých sa zvyčajne zúčastňujú. Preto na nich často myslíme aj pri výbere nových modelov. Neraz sme si pri výbere povedali: "tento model šiat určite pristane našej Renátke na najbližšom plese".  A neraz tak aj bolo :)
 

+ Hlavný dôvod, prečo požičiať šaty alebo oblek pre vaše deti

Dieťa stihne vyrásť z oblečenia skôr než príde k slávnosti :)

Zrejme najjasnejšie dôvody pre požičanie šiat a oblekov poznajú rodičia v prípade detí, ktoré sa chystajú na svadbu, prvé sväté prijímanie, krst alebo iné udalosti.

Dieťa vyrastie z oblečenia za veľmi krátky čas, a preto je kúpa spoločenského oblečenia, ktoré si dieťa oblečie 1-krát, zbytočná. Navyše, salóny majú väčšiu skúsenosť s čistením jemných materiálov a s odstránením škvŕn. Dieťa je tak ideálny adept na šaty alebo oblek zo salónu.