Ako si naplno užiť výber svadobných šiat

 

 

 

 

Pred tým, ako si vyberiete "tie" správne šaty...

Pre väčšinu neviest je najvzrušujúcejšia časť celej svadby práve hľadanie tých správnych šiat. Niektoré dievčatá snívajú o svojich svadobných šatách od malého dievčatka - ešte dávno pred tým ako sú zasnúbené. Pred tým, ako sa pustíte do hľadania svadobných šiat, nezabudnite sa na to náležite pripraviť. Dáme Vám zopár tipov, ako si celý tento zážitok naplno užiť bez zbytočných komplikácií. 

Termín svadby je dôležitý

Skôr než sa vyberiete na svoju prvú skúšku šiat, musíte už na 100% poznať termín Vašej svadby. Dbajte na to, aby ste si v dostatočnom predstihu rezervovali sálu a nemenili tak v poslednej chvíli čas a miesto konania. Niektoré termíny sú viac, iné menej vybookované. Záleží od atraktívnosti dátumu, ako napr. Tento rok 18.8.2018;) 

Nastavte si rozpočet

Rozpočet je veľmi dôležitá časť, ktorú by ste mali mať už vopred stanovenú. V salónoch sa nachádza množstvo šiat, a preto si treba určiť hornú hranicu sumy, ktorú ste ochotné zaplatiť za zapožičanie šiat. Ceny sa pohybujú od 200 € - 600 € a vo väčších mestách sa cena môže vyšplhať až na 1000 €. Určite sa informujte, čo všetko je v tejto cene zahrnuté. Či už záloha, čistenie šiat, úprava,  alebo aj zapožičanie niektorých doplnkov.

S hľadaním šiat treba začať včas

Vyberať svadobné saty začnite minimálne 3-4 mesiace pred plánovaným termínom svadby. V ideálnom prípade aj 6-9 mesiacov pred svadbou. Nejaký čas Vám určite zaberie aj samotné obehnutie salónov, preto je vhodné začať skôr. 

Urobte si prehľad modelov

Prv než sa vyberiete do salónov, prelistujte si časopisy, webové stránky, Facebook alebo Pinterest, aby ste mali aspoň približnú predstavu o tom, aké šaty by sa Vám páčili. Samozrejme treba brať ohľad aj na miesto svadby, ročné obdobie a v neposlednom rade na typ postavy.

Skúšať, skúšať, skúšať...

Svadobné šaty, ako aj iné oblečenie, je treba vždy skúšať. Nedajte sa odradiť ako vyzerajú šaty na vešiaku - úplne inak vyzerajú oblečené. Dámy v salónoch už majú svoju prax a najlepšie vedia odhadnúť, akej postave čo pristane.

Na fotke vyzerá všetko inak

Pri skúšaní šiat sa nezabudnite aj odfotiť, a to z rôznych uhlov. Na fotke môžu šaty vyzerať oveľa lepšie, ale aj horšie, ako v skutočnosti alebo v zrkadle. Pravdepodobne budete mať pri skúšaní niekoľko pomocníčok, ktoré vám tiež určite poradia, a rovnako vás ochotne odfotia :)

Pocit je dôležitý

Nezabudnite, že v svadobných šatách budete aj viac cez 12 hodín. Keď si vezmeme, že pred obratom sa mladomanželia ešte môžu fotiť, potom nasleduje obrat, hostina, tanec... Pri všetkých týchto chvíľach sa musíte v šatách cítiť hlavne pohodlne. Nesmú Vám byť veľké, dlhé alebo krátke. Počas skúšania si vyskúšajte ako sa v šatách sedí, stojí, kráča a môžete si aj zatancovať.

Nie vždy prídu slzy šťastia

Mnohí poznáte známu show "Ako si vybrať správne šaty". Nebuďte smutná, ak pri vysnívaných svadobných šatách nevyroníte slzu. Niektoré z nás tento okamih prežívame po svojom a nedávame svoje emócie úplne najavo. Napriek tomu v kútiku duše vieme, že sú to "tie" správne šaty.