Výber svadobných šiat podľa typu Vašej postavy

V predošlom článku sme Vám priblížili ako vyzerá cesta za svojimi vysnívanými svadobnými šatami. A keďže Vám výber svadobných šiat chceme ešte o niečo uľahčiť, zameráme sa na typy postavy a vhodné strihy šiat k nim. Každá žena je jedinečná a taká svoja. S rozdielnymi postavami, proporciami a predstavami. Máme predispozície, ktoré chceme svetu ukazáť. Na druhú stranu chceme niektoré nedostatky, ktoré každá na sebe nájdeme, schovať. Toto všetko sa dá, pokiaľ poznáte svoj typ postavy. 

Typ postavy: presýpacie hodiny
Typickým znakom tejto postavy sú väčšie prsia a zadok, chudší pás. Ženská postava, mužmi tak milovaná, ženami závidená. Postava ako mala sama Venuša evokuje ženskosť a plodnosť. 
Naša rada: Šaty v strihu morskej panny dokonale zvýraznia Vaše krivky a verte nám, môžete si to dovoliť. Pokiaľ predsa len chcete niečo iné, vhodnou voľbou sú aj jednoduché splývavé šaty alebo aj vysnívané princeznovské s áčkovou sukňou, najlepšie s tenkými ramienkami. 

Typ postavy: jablko
Problémovou partiou tohto typu postavy je oblasť bruška. Naopak prvkami, ktoré si želáme zvýrazniť a dostať do popredia, sú nohy a prsia. V tomto prípade sa budeme vyhýbať obtiahnutým modelom a budeme voliť strihy šiat, ktoré dokonale prekryjú náš malý nedostatok. 
Naša rada: Siahnite po zvýšenom páse s objemnou, nariasenou sukňou. Výstrih do tvaru V dá dokonale vyniknúť Vašim prsiam. 

Typ postavy: hruška
Vzhľad tejto postavy je kombinácia širších bokov a stehien s útlym pásom a ramenami. Správnym výberom šiat chceme dosiahnuť vyrovnanie vrchnej a spodnej časti. Dekoltu chceme dodať viac objemu a väčšie boky, naopak, schovať. 
Naša rada: Budeme voliť vrchné diely s riaseným dekoltom alebo zdobeným vrchom, aby sme pozornosť práve pritiahli na túto partiu. Šaty so zvýšeným pásom zvýraznia Váš útly pás a objemná sukňa do tvaru A skryje väčší zadok a boky. Vyhnúť by ste sa mali splývavým a napasovaným modelom. 

Typ postavy: drobná
Pri drobným postavách je dôležité dbať na to, aby nevesta v šatách nezanikla a doslova sa nestratila, čo sa môže udiať nevhodným výberom svadobných šiat. Preto strihy šiat s obrovskými, objemnými sukňami by sme v tomto prípade vynechali. 
Naša rada: Vsaďte na zvýšený pás a opätky, vďaka čomu naozaj "narastiete", aspoň takto opticky. Zvýšený pás stačí skombinovať s klasickým strihom šiat ako je napríklad sukňa do tvaru A alebo jednoduchá splývavá sukňa.

Typ postavy: vysoká a štíhla
Toto sú zväčša dámy, ktorým sedí takmer všetko a pre správny výber sa nemusia moc trápiť. Môžu si dovôliť obtiahnutejšie modely, ktoré zvýraznia ich štíhlosť. Tento typ postavy "trpí" nedostatkom v oblasti dekoltu. Tu si viete napomôcť nariaseným dekoltom. 
Naša rada: Výber sa Vám rožširuje na svadobné šaty strihu morskej panny, klasické splývavé alebo aj na honosné šaty s veľkou sukňou. Taktiež si môžete dovoliť šaty bez ramienok. 

Typ postavy: plnoštíhla
Dámy tohto typu majú zväčša väčšie poprsie, ktoré budeme v tomto príklade brať za výhodu, ktorú chceme svetu ukázať. K vyformovaniu postavy si pomôžeme vhodným strihom, poprípade prekrytím rúk. 
Naša rada: Najlepšou voľbou sú šaty so sukňou do tvaru A, ktorá nie je úplne objemná. Napomôcť Vám môže aj zvýšený pás, ramienka či rukávy. 

 

Vďaka dnešným nekonečným možnostiam si každý nájde to svoje, čo mu svedčí. V mnohých salónoch majú túto problematiku už v oku a vedia Vám dokonale poradiť a zhodnotiť, čo Vám v skutku svedčí. Na skúšku si so sebou prineste aj pomoc v podobe priateliek či inej rodiny. Už stačí len skúšať a skúšať. A ako znie naša rada na záver, milé dámy? Milujte sa, také aké ste. Neexistuje nič krajšie a výnimočnejšie ako ženské telo, ktoré dokáže zázraky. Už mnoho literárných či maliarskych diel vzniklo o ženách, stačí si len uvedomiť svoju moc.