Stužková 2023 je tu! Priprav sa spolu s nami

Už vyše 20 rokov sme s Vami počas mnohých dôležitých udalostí vo Vašich životoch a ani pri stužkových slávnostiach tomu nie je inak. Stužkové 2023 nám už klopú na dvere a nenávratne sa pre mnohé budúce maturantky blíži jeden z ich najdôležitejších rokov, na ktorý sa počas celej strednej školy pripravovali. Z dievčaťa sa stáva žena a stojí pred prahom dospelosti. Vydaj sa s nami na cestu za tými vysnívanými šatami a prečítaj si týchto nasledujúcich 7 bodov, ktoré by si mala mať v hlave pri výbere šiat na tvoju stužkovú slávnosť. 

 

1. Dôležitý je dátum

Predtým ako začneš hľadať svoje vysnívané šaty na stužkovú slávnosť, mala by si poznať dátum tejto výnimočnej udalosti. Niektoré triedy si stužkovú zajednávajú aj dva roky vopred, niektoré až na poslednú chvíľu. 
Stužkové slávnosti sa konajú v mesiacoch september, október, november a december. Vy už viete svoj termín? 
Náš tip: Maj hlave aj miesto konania Vašej stužkovej slávnosti. Aj táto informácia ti môže zjednodušiť hľadanie.

2. Stanovte si rozpočet

Ani v prípade stužkovej slávnosti, podobne ako pri svadobných šatách, sa nevyhneme rozpočtu. Je naozaj dôležité vedieť sumu, ktorú si môžete dovoliť resp. chcete minúť na Vaše vysnívané spoločenské šaty. Stanovený rozpočet sa snažte dodržať. 

3. Šaty kúpené, požičané alebo ušité na mieru?

Odpoveď na túto otázku veľmi úzko súvisí s predošlým bodom. Samozrejme, že šaty na mieru budú drahšie ako šaty na požičanie alebo predaj. Požičovné sa môže pohybovať lacnejšie ako šaty kúpené. Predtým, ako začnete svoje šaty hľadať, mali by ste poznať odpoveď. Jasnou odpoveďou sa Váš výber zúži a výber tých najlepších šiat nebude tak komplikovaný. 

4. Majte predstavu

Nemusíte chodiť s konkrétnou fotkou šiat s tým, že chcete iba "tie". Ak máte vyriešený rozpočet a aj viete či si chcete šaty kúpiť, požičať alebo ušiť, nastáva "prieskum" toho, čo sa Vám vlastne páči. Skúste si vybrať farby, ktoré sa Vám páčia alebo modely, ktoré Vám udreli do očí. Dnes už existuje mnoho stránok, kde si môžete pozrieť spoločenské šaty a na základe Vašej predstavy a snov sa vybrať na cestu za tými pravými. 
Náš tip: Je dobré mať predstavu toho, čo by ste chceli. Nezabúdajte byť však otvorení všetkým možnostiam, ktoré Vám poradia napríklad v salónoch alebo Vaši blízki.

5. Na skúšku vždy v spoločnosti

Myslite aj na to, že je dobré, si priniesť na skúšanie a hľadanie šiat aj pomoc v podobe blízkej rodiny alebo kamarátov. Oko Vašich blízkych Vás vie niekedy lepšie zhodnotiť ako Vy sama. Okrem toho si z hľadania šiat odnesiete príjemnú spomienku.

6. Časová rezerva je dôležitá

Nehľadajte šaty na poslednú chvíľu. Zbrklé rozhodnutia pod tlakom je to posledné, čo potrebujete. Vytvorte si rezervu, kde treba rátať aj s tým, že šaty Vám bude potrebné upraviť na mieru, čo sa dĺžky týka. Niekedy sa môžu upraviť aj iné detaily ako je napríklad zúženie či rozšírenie alebo skrátenie ramienok. 
P.S: Vedeli ste, že úpravy šiat robíme aj priamo u nás v salóne?

7. Myslíme aj na správne doplnky

Pri výbere šiat myslite aj na to, aké topánky alebo doplnky by sa k nim hodili, poprípadne aké už máte aby celkový dojem stál za to! 

 

Aj tento rok sme pripravení na stužkové 2023 s novými exkluzívnymi modelmi, s jedinečnými kúskami z našej dielne ale aj s klasikou, ktorá nikdy nesklame. Dovoľťe nám vstúpiť do Vašich životov, nazrieť do Vašej hlavy a vybrať ten jedinečný kúsok práve pre Vás. S radosťou Vám odborne poradíme a šaty Vám aj upravíme. Stužková sa koná len raz za život, preto si tento okamih budete pamätať už navždy. " Navždy sa zachová v pamäti stužková..."