1. sväté prijímanie sa blíži, ako sa na neho pripraviť?

Krátko po Veľkej noci sa kostoly prezlečú do bieleho a deti čaká ich veľký deň - 1. sväté prijímanie. Tejto sviatosti sa zúčastňujú deti vo veku 8-9 rokov, resp. tretiaci na základnej škole. 
Príprava na 1.sväté prijímanie padá zrovna na ramená rodičov. Ako sa na neho pripraviť a čo všetko treba zariadiť?

 

Naše deti sa na 1.sv. prijímanie pripravujú počas celého roka. Študujú túto cestu, otvárajú svoje srdce, navštevujú cirkev. Ale príprava na ten veľký deň spočíva hlavne na rodičoch. V prípade dievčatok treba myslieť hlavne na šaty. Často sa nás pýtate, kedy je vhodný čas vyberať alebo obzerať sa po šatkách pre dievčatko na 1.sv. prijímanie. 
Z vlastných skúseností Vám vieme povedať, že hneď po plesovej sezóne nastupuje u nás v salóne práve obdobie detských šiat. Na výber je skutočne veľké množstvo modelov vo veľkostiach 122 až 164. Každé šaty sú roznôrodé, tak ako deti. Niekto má rád veľkú sukničku, niektorá má radšej jednoduchú padavú. 
Či budú mať na sebe rovnošatu alebo nie, rozhodne farnosť v danom meste alebo v obci.
Okrem šatiek treba myslieť aj na prehoz okolo ramien v podobe svetríka, bolerka alebo kožušteka. Pohodlné topánky sú taktiež základom úspešného dňa. S obľubou si u nás vyberáte aj ozdoby do vláskov ako sú venčeky, čelenky, hrebienky alebo štipčeky.

U chlapcov tento výber je o niečo jednoduchší. Stačí im dobre padnúci oblek, v ktorom sa bude cítiť pohodlne. Taktiež vhodnú obuv. v ktorej zvládne stáť na nohách. 

Na rodičoch zostáva ešte pripraviť malú rodinnú slávnosť, kde spoločne oslávite tento výnimočný deň. Zaobstarať treba miestnosť, jedlo, poprípadne tortu alebo iné zákusky. Nezabudnite pozvať najbližších, ktorí budú s Vami zdieľať úprimnú radosť z tohto dňa. 

 

Všetko, čo pre 1. sväté prijímanie potrebujete, nájdete u nás v salóne.

Okrem iného sme si pre Vás pripravili termíny, kedy sa tieto sviatosti budú konať v pezinskom okrese:

28. 04. 2024 - žiaci z Viničného a Slovenského gróbu

05. 05. 2024 - ZŠ Bielenisko

12. 05. 2024 - ZŠ Kupeckého

19. 05. 2024 - ZŠ Fándlyho

09. 06. 2024 - žiaci zo školy v Limbachu a vo Vištuku