6 vecí, ktoré by ste si nikdy nemali obliecť na svadbu

Vybrať si vhodné oblečenie na svadbu ako hosť začína byť v dnešnej dobe stále zložitejšie a zložitejšie. Informácie sú nepresné, niekto hovorí o svadobnej etikete, niekto o vhodnom dresscode. Viete o tom, že aj napriek dresscodu ( ktorý býva zväčša uvedený na pozvánke) môžete spraviť krok vedľa a stať sa tŕňom v oku na dlhé roky nie len pre nevestu ale aj pre mnohých svadobčanov? My Vám prezradíme čo si NEobliecť a vyhnúť sa všetkým svadobným faux pas!

 

Zadaný dresscode? Splňte ho!

Na svadbu chodíte vyjadriť úctu a lásku k budúcim manželom, ktorí Vás považujú za tak dôležitých, že Vás v tento výnimočný deň chcú mať po svojom boku. Preto by ste mali  tomu prispôsobiť aj Vaše vystupovanie. Želajú si daný dresscode? Snažte sa ho splniť. Načítajte si, čo sa k vyžadovanému dresscodu smie resp. nesmie nosiť. Mnoho vecí si v dnešnej dobe dokážete vyhľadať na internete. 
Ak aj po prečítaní cenných rád na internete stále neviete, čo od Vás budúci mladomanželia chcú, tak sa ich jednoducho spýtajte- nikto učený z neba nespadol. 
Týmto všetkým sa vyhnete sklamaniu v očiach nevesty a pohoršeniu od ostatných hostí, ktorí svadobný dresscode dodržali.

 

Príliš výrazné oblečenie nechajte doma

Jedným z najdôležitejších pravidiel obliekania na svadbu je nikdy nezatieniť svadobný pár. Skúste sa vyhnúť všetkému, čo by mohlo odtiahnuť pozornosť od nevesty. Máme na mysli obrovské plesové róby, trblietavé korunky vo vlasoch, vysoké topánky na mohutnej platforme alebo čokoľvek, čo by mohlo strhnúť všetkú pozornosť len na Vás. 
Niekedy je menej viac a správnymi doplnkami a celkovou vizážou dokážete dokonale zažiariť aj v jednoduchých šatách.

 

Biele šaty

Teda, až pokiaľ nie ste nevesta. Inak výber bielych šiat stále patrí medzi najväčšie svadobné faux pas. Nechajte doma všetky odtiene bielej, ivory a béžovej, pokiaľ dresscode na pozvánke nehovorí inak. V daný deň sú to "prominentné" farby, ktoré patria len neveste. 
Myslíme, že nie je nutné tento bod viac rozoberať a že si toto hlavné pravidlo dokáže osvojiť každá dáma.

 

Každodenné oblečenie

Máte na pozvánke napísaný "casual dresscode"? V preklade ležérny, obyčajný. Napriek tomu to neznamená, že si na svadbu oblečiete kraťase s tričkom a zakončíte to šľapkami. Rifle, kraťase, legíny, tričká, šľapky a tenisky sú na svadbu naozaj nevhodné. Napriek všetkému je svadba stále spoločenská udalosť a treba sa obliecť formálne a vzdať tým rešpekt neveste a ženíchovi. 
Aby sme nezabudli pripomenúť dámam, že k celkovému vzhľadu je treba zvoliť aj vhodnú kabelku a šperky. Kabelku, ktorú nosíte do práce alebo na nákupy, by ste mali nechať doma.

 

Príliš odhaľujúce outfity

Nikdy na svadbu nenoste šaty, ktoré odhaľujú príliš veľa kože. Odhalené bruchá, hlboké výstrihy a krátke sukne sa skôr hodia do mesta ako na formálnu akciu akou je svadba. Takýto outfit by opäť celú pozornosť iných hostí strhol len na Vás. 
Naša rada znie: Myslieť pri výbere šiat na tú vhodnú dĺžku.

 

Nevhodne zvolená obuv

Svoj výber obuvy prispôsobte miestu konania svadba. Pokiaľ sa má svadba konať v prírode, na lúke, tak by sme vylúčili ihličky. Určite sa nechcete s ihličkami do rána zabárať do zeme a baviť tým iných hostí. 

 

Myslite na týchto 6 vecí pri najbližšej príležitosti a sme si istí, že nemôžete šliapnuť vedľa. Ohliadnuc od všetkého, dbajte hlavne na svoju vlastnú pohodlnosť!